Tuesday 19 December 2006

Evo i Minkica šalje svoje fotose!

Očigledno da je uspješno pojavljivanje bloga potaklo i mene da "preorem" svoje stare fotose. Sa radošću sam na blog stavila fotose sa polaganja vještarsva "Partizanski kurir", koje je (prije 41 godinu) organizovao odred izviđača "Slaviša Vajner-Čiča" u mjesecu novembru 1965. godine. Pogledajte pažljivo i vidjećete mnoge drage likove. Neki od njih, nažalost, više nisu sa nama. Na fotografijama prepoznajemo: Veru Barbarić, Mirjanu Gajić, Zlatana Lučića, Ranku Šipku, Benku, Eku, Šilju, Štefa, Špicu... i druge čijih imena ne možemo da se sjetimo. Bilo bi lijepo da nam se javite bilo kroz komentar ili na našu internet adresu.
Z-D-R-A-V-O, zdravo, zdravo, zdravo!!
Minkica (Bilić) Vesković

3 comments:

goran said...

Dragi Veskovici
Koristim vasu stranicu da pozdravim sve izvidjace i da im zazelim sretnu 2007u godinu sa zeljom da jednog ljeta organizujemo jedno logorovanje ko nekad sa puno smijeha muzike i beskrajnog druzenja. A do tada nam ostaju slicice iz nasih zivota.
Goran Brajkovic Iz odreda Borisa Kovacevic

Snježana said...

Moje ime je Snjezana i javljam se iz Ljubljane.Te davne 65-te mi je bilo 12 godina i nisam na vasim slikama.No postoje neke druge slike i prvom prilikom cu ih poslati.Za sada moram samo reci da je ova ideja genijalna. Svaka cast.Za prepoznavanje mene su nekada zvali zec.
izvidjacki pozdrav
ZDRAVO,ZDRAVO,ZDRAVO

Vesko said...

Zdravo Snjezana,
Trebalo nam je ipak malo vremena da se sjetimo tebe. Naravno da te znamo i to iz doba tvog aktivnog ucesca u Cicinom odredu. Bilo bi nam darago da nam posaljes koji fotos te tvoja sjecanja na te dane. To ovih dana cine tvoje prijateljice, pa pogledaj na blogu. Mozda i sebe ugledas? Veliki pozdrav teta Valeriji a i tebi naravno,
Vesko+Minkica