Saturday 30 March 2013

BUDUĆA KRALJICA MEĐU SKAUTIMA UK

Još je neubičajeno svježe da ne kažemo hladno vrijeme u cijeloj Evropi, tako da proljeće uveliko kasni. Pa ipak 21. Marta, dolazak proljeća obilježila je i Kate (Kejt) Middltone, supuga princa Wiljema, obilaskom skauta u skautskom kampu u Kambriji. Kako smo saznali i ona je u svom djetinjstvu bila aktivni član Girls Guides te je te veze održala i do današnjih dana. Danas, kao volonter sa Scout Association održava sve veze pa je i njen boravak u Kambriji protekao u veoma prijatnoj atmosferi.

I ako je bilo snježno i hladno vrijeme Kejt je vrijeme provela sa svojim vršnjacima podsječajući se na davno stečeno znanje, što bi mi rekli, osvajanjem vještarstva "kuhara". Ovom prilikom je zavrnula rukave i zamjesila tjesto praveći grickalice koje skauti zovu "campfire snacks". Na ovim fotosima vidimo kako je mjesila tjesto i kasnije prala ruke.


Tjesto se dovršava
A onda su se prale ruke jer sve najljepše očekuje

A to je uživanje kraj vatre u prženju grickalica
gdje je sa volunterima razgovarala o aktuelnom stanju skautske organizacije u UK.
Poseban susret imala je sa najmlađim pčelicama koje su joj pokazale kako su savladale vještinu penjanja na drveće.

I šta meni ostaje već da dam svoj poseban komentar. Iz prohujale mladosti se sijećam da su našu izviđačku organizaciju uvijek podržavali i pružali podršku najveći rukovodioci zemlje koja se zvala Jugoslavija. Dovoljno je prolistati stranice ovog bloga pa se prisjetiti ko su nam bili dragi ljudi koji su kao i mi iz srca sa ljubavlju, VOLILI IZVIĐAČE, a nas podržavali i moralno i materijalno.
A danas?
Ako imate ikakav primjer pošaljite mi fotos a  koji će me negirati, sa radošću ću to objaviti.
HVALA TI KEJTI. MOŽDA TE NEKO POČNE I IMITIRATI, PA NE BIO KRALJ ILI KRALJICA.
Vesko Vesković

No comments: