Tuesday 15 January 2013

"JA VOLIM IZVIĐAČE" ili " I LOVE SCOUTS" - Vera Stjepanović-Mrđa

Veru Stjepanović-Mrđa- planinku, čini mi se od rođenja poznaju mnogi članovi izviđačke organizacije, ne samo u Bosanskom Brodu već i u mnogim mjestima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije...Cijeli život posvetila je porodici i svojim izviđačima. I svi članovi njene porodice bili su pripadnici izviđačke organizacije. Nedavno nam je napisala da joj je teško jer svi imaju svoje izviđače a ona ih nema. Vjerovatno je mislila na trenutnu neaktivnost u radu odreda u mjestu gdje živi i radi.
Svoju ljubav prema izviđačima, prema prirodi, povremeno nalazi listajući mnoge izviđačke sajtove a povremeno se javlja i na našem blogu. Zadnje vrijeme i na FB ( Face Book ) prati sajt pod nayivom "I love scouts" ili kako mi kažemo, Ja volim izviđače. I nama je preporučila da zavirimo  u taj sajt a proslijedila nam je i nekoliko fotografija sa ovog sajta, Pa pogledajmo ih.
 



Našoj prijateljici i saradniku Veri želimo da što prije nađe svoje zadovoljstvo u radu sa najmlađim generacijama te da nas kao i dosada obraduje novim prilozima.

No comments: