Monday 22 October 2012

IZVIĐAČI SA DOBRINJE DOBRI DOMAĆINI – Emira Kršlak



 
Dugo vremena se u Sarajevu govorilo da kada želiš vidjeti sarajlije od kojih su mnogi nekada doselili iz centra grada u sada relatvno novo naselje, kazali bi: “idi na Dobrinju”. I zaista u tom velikom naselju još od 1984. godine, živi i radi mnogo naših dragih sugrađana. Među njima je i naš saradnik Emira Kršlak koja nam je poslala ovaj prilog. 

“U O.Š:“ Osman Nuri Hađić “ u Sarajevu izvidjači O.I.“ Prvi Dobrinjski “ i O.I.“  Bosna 96 “ su ugostili 43 predstavnika  Evropske Scoutske fondacije, 3 predstavnika Saveza izviđača RS, predstavnike Saveza izviđača općine Zenica, Predsjednike Saveza izviđača u BiH i Saveza izviđača Federacije BiH, te predstavnike medija, prijatelje izviđačke organizacije i roditelje. Mladi ljudi su kroz prezntaciju  dostojno predstavili svoj rad  od 1996 do danas. Koristeći  multimedijani prikaz, foto novine, zidne novine sa izviđačkim sadržajima i adekvatnim muzičkim programom. Naši najmlađi izviđači su poslali poruku u svijet pjesmom „Samo da rata ne bude“.
Pored prigodnog programa gostima smo pokazali koliko smo ozbiljni u izgradnji izviđaštva u BiH i spremni da stvaramo bolji svijet kroz naše aktivnosti, u miru, toleranciji i suživotu.
Učesnici ove prezentacije su bili izviđači, a učenici O.Š“Osman Nuri Hađić“.O.Š.“Čamil Sijarić“ , učenici Dobrinjske gimnazije, Pete gimnazije, Prve i Druge gimnazije, studenti pravnog fakulteta i nastavnici .
Najveću zaslugu za sve ovo što je prezentirano najzaslužniji  su  starješine odreda, a ujedno i nastavnici u ovim osnovnim školama Fazlić Edina i Kršlak Emira.

 
U prilogu vam prezentiramo  fotografije sa ovog skupa.


Hor izvodi pjesmu " Samo da rata ne bude"

One su podnijele najveći teret  (Nekada poznate pod nazivom "sestre Kestler"- Dina i Emira sa saradnicama)
Gosti na prezentaciji
Uprednjem planu Emira Kršlak i Braco Fazlić
 Emira Kršlak

No comments: