Monday 20 February 2012

PRIJE 54 GODINE U LISTU "MI MLADI"

Ko iole prati i čita ovaj blog mogao je primjetiti da se Savez izviđača Bosne i Hercegovine formirao prije 60 godina. O nastanku, razvoju, uspjesima....ove organizacije napisano je bezbroj priloga popračeno nizom već sada istorijskih fotografija.
Iz ranog perioda nastanka izviđača BiH, uspio sam sačuvati jedan primjerak lista "MI MLADI", tadašnjeg glasila Saveza izviđača Hrvatske - kasnije glasila SIOJ odnosno SIJ-e, koji je obilježio šestu godišnjicu postojanja našeg saveza. Sa radošču je objavljujem tek danas.


Bilo bi posebno lijepo ukoliko se neko od tadašnjih izviđača i planinki prepozna na ovim davnim fotografijama i makar kojim slovom pruži svoj doprinos ovom prilogu.

Kako saznajemo početkom mjeseca marta u Mostaru će se obilježiti ovaj veliki jubilej izviđača BiH uz prisustvo velikog broja izviđača i mnogih generacija. Očekujemo da ćemo od naših stalnih saradnika dobiti njihove priloge popračene mnogim fotografijama.

Sa našim pozdravom
Z-D-R-AV-O!
V. Vesković

===================================================
OČEKUJEMO DRUGARSKU POMOČ
Naša drugarica koja nam je ranije instalirala na početnoj stranici (vidi desnu stranu )mogučnost da prilog i fotografije vidimo u večem formatu, je vjerovatno objektivno spriječena da nam pomogne jer se iste sada ne povećavaju. Molimo sve one koji nam mogu pomoći da otklonimo ovaj nedostatak da nam se što prije jave na navedenim adresama.

No comments: