Friday 3 July 2009

POLAZNICI SU KRENULI NA ŠKOLU


Nije prošlo ni 48 sati od odlaska naših novih snaga na Boračko jezero na izviđačku školu za buduće kadrove, a koju su organizovali naši prijatelji iz Zenice, dobili smo već nekoliko snimaka sa njihovog ispraćaja na Stupu u Sarajevu. Evo šta nam piše naš Alija Preljević-Karanfil, koji je i proslijedio ove snimke:











Kako sam i obećao, prosljeđujem nekoliko slika (autor: Šilja) sa ispraćaja polaznika izviđačke škole – Boračko jezero 01. 07. 2009. godine. Nadamo se da je to buduće jezgro i kadra OI Centar, Sarajevo. Nadamo se takođe da ćemo za 50 godina slaviti pola vijeka odreda koji će tada, najvjerovatnije, prerasti u moćnu organizaciju izviđača-skauta. Zašto ne navesti i imena ove mladosti? Imena polaznika škole su sljedeća:
Jasmina Olovčić
Amina Husić
Sejdalija Muminović
Almedin Azemović
Abdulkerim Muminović
Elmir Livadić
Alen Arnautović
Uzeir Alispahić i
Armin Gabela

Pored mladosti tu su neki malo stariji, koji pomažu svezati maramu, dijele bedževe i majice itd. Naravno, tu ima i reklamnih panoa sa nekim planinkama u posebnim uniformama. Ja ću, ako Bog da, sutra ići sa ekipom da posjetimo logor i školu na Boračkom jezeru i da im damo moralnu podršku.

3 × zdravo!!!!
Alija Preljević-Karanfil

Hvala našem Karanfilu, a kao najavu sljedećih priloga, koji će se pojaviti iduće nedjelje uz fotografije i tekstove Cobera, Šilje, Bećka, Čele i Alje, objavljujemo fotografiju učesnika škole načinjenu jučer (fotografiju poslao M. Topić-Cober)


No comments: