Thursday 5 June 2008

PROVJERA MEMORIJE

U kontaktima sa posjetiocima bloga nerijetko se dešava da čujemo i ovo: "Ne znam šta mi je, jednostavno ne mogu da se sjetim nekog perioda, mjesta, datuma i ličnosti". Znam da bi naš Dado u svom stilu rekao: "Ko vam je kriv, kada već ne jedete bijeli luk ili ne pijete Omega 3 tablete..."

U periodu dok nam se ne jave pojedini naši drugari (nećemo ih imenovati – sami su to najavili), dok se održi iznenadni skup nekadašnjih sarajevskih izviđača i planinki u subotu uvečer (koja slijedi), dok ne dobijemo dosta novih priloga, hajde da se igramo PROVJERE NAŠE MEMORIJE.

Prvi put objavljujemo ovu fotografiju iz prošlog stoljeća, pa vas pozivamo da je dobro pogledate. Na njoj se nalaze nama znani naši prijatelji, dakle pažljivo je pogledajte !




Ko su ovi veseli momci?


Molimo sve posjetioce bloga da svojim komentarima (kliknite na tekst "Comment" ispod priloga) pokušaju dati imena likova na slici.

3 comments:

Mia said...

Cetvrti s lijeva je sigurno Zlatan Lucic -SVC, a treci mi se cini kao Dado Hegenberger. Neka Gorana koja ih bolje zna iz ovog perioda ispravi.

gundjo said...

Prvi s lijeva: Škec Karlo, (moguće da je Cober-Ausić Josip), Engelebengele Miroslav-Dado,Mehić Muharem-Muha, Šilja, Zlatan Lučić i onaj mali meni nepoznat hahaha..

++Muhica++ Gorana said...

E, ovako: prvi s lijeva je Karlo Škec, drugi s lijeva NIJE Cober Ausić, treći s lijeva jeste Dado Kanader, četvrti s lijeva jeste Muha, peti s lijeva jeste Šilja, šesti s lijeva NIJE Zlatan Lučić, a ono malo što čući - nikad čula.